Muiden uudistusten lisäksi olemme avanneet nyt upean verkkokaupan, jotta asiointi onnistuisi vähän kauempaakin.

Avajaistarjous ja muuta mukavaa löytyy, joten astu sisään!

TERVETULOA!

PS. alla vähän palanpainiketta, olkaa hyvät!

Saviklaneetin avajaisleipä

Edellisenä iltana laita likoamaan

1 l piimään

7 dl karkeata vehnärouhetta

Seuraavana päivänä nosta astia lämpimään vesihauteeseen ja lisää

3 dl tummaa siirappia lämmitettynä

2 pkt hiivaa

1 rkl suolaa

5 dl ruisjauhoja

3 dl Tuoppi-maltaita

ja noin 11 dl vehnäjauhoja, jätä taikina löysähköksi.

Jaa taikina kolmeen suorakaiteen muotoiseen voideltuun leipävuokaan ja anna nousta.

Paista noin 2 tuntia 150 asteessa alatasolla.

Tämä leipä, jota myös saaristolaisleiväksi kutsutaan, on parasta heti tuoreeltaan, mutta

leikkautuu helpommin, murenematta, vasta seuraavana päivänä.

Sopii erittäin hyvin pakastettavaksi.

Kaikkein parhaan lopputuloksen saat kun käytät leivontaan jyviä, jotka jauhat vasta kun voit heti lisätä ne taikinaan. Alkuliotukseen niin karkeita kuin mylly suostuu tekemään. Loput saa olla aivan hienoksi jauhettuja. Vehnän sijasta voit käyttää myös spelttiä, maku on vielä pehmeämpi.

Terveisin

Atta Uotila